Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Δυο εξελίξεις που (πάλι) περνούν στα ψιλά

Οι εκλογές μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων των καναλιών ενημέρωσης – τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο. Κάπως έτσι υπάρχουν αρκετά ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα που περνάνε στα ψιλά. Επίτηδες ή όχι, αυτό είναι ένα ερώτημα!

Δυο από τα σημαντικότερα, τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας σύντομα (το ένα ίσως και πριν τελειώσουν οι εκλογικές αναμετρήσεις), είναι τα ελληνοτουρκικά αλλά και η εμπλοκή μας στον πόλεμο που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία.

1) Ο Τσαβούσογλου (που έχει κι αυτός εκλογές μπροστά του) δήλωσε πως μετά από τις εκλογές θα υπάρξουν συνομιλίες με την Ελλάδα. Για τα νησιά, που κατ’ αυτόν έχουν “αδιευκρίνιστο καθεστώς”.

Τώρα, με ποιον συμφώνησαν οι Τούρκοι να καθίσουν σε τραπέζι και να μιλήσουν για νησιά και Αιγαίο γενικότερα θα πρέπει να αναζητηθεί μετ’ επιτάσεως!! Γιατί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έχει συνηθίσει σε μυστικές συνομιλίες (βλέπε Βερολίνο), για τις οποίες δεν γνωρίζει ούτε η Βουλή ούτε κανείς άλλος…

2) Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γερμανία πιέζει ώστε η χώρα μας να στείλει στην Ουκρανία 100 άρματα μάχης Leopard. Αυτό φυσικά σημαίνει περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στο ουκρανικό.

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο… όμορφο στη συνέχειά του: οι Γερμανοί θα μας πουλήσουν νέα άρματα μάχης Leopard και θα αναβαθμίσουν κάποια από τα εναπομείναντα. Κι όλα αυτά στην καταπληκτική τιμή των 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!!

*σημειώσεις: 1) ποιο τραπέζι θα αντέξει το βάρος της συζήτησης για το Αιγαίο και ποιος θα καθίσει για να ξεπουλήσει;;; 2) οι αγιογδύτες δεν έριξαν την τιμή ούτε καν στα 2,9999 δισ., έτσι για να είναι πιο… ελκυστική η τιμή (τα πολλά εννιάρια είναι μαγνήτης για τους καταναλωτές, λένε οι ειδικοί – οι καταναλωτές τσιμπάνε πιο εύκολα)