Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ωραίο μου πλυντήριο…

Σπρίντ είχαμε την εβδομάδα που πέρασε για να σωθεί από την κατάρρευση ένα διεθνές πλυντήριο στο οποίο έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων χιλιάδες “λουλούδια” από όλον το πλανήτη.

Το… “μαλακτικό” στη συγκεκριμένη πλύση το έβαλε το κράτος, που δεν άφησε τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να καταρρεύσει.

Και μιλάμε για μια τράπεζα που μόλις πριν από λίγο καιρό είχε καταδικαστεί για ξέπλυμα χρήματος Βουλγάρων μαφιόζων που εμπορεύονται κόκα. Κι αυτό ήταν μόλις το τελευταίο μιας σειράς επεισοδίων στα οποία πρωταγωνιστούσαν: μίζες στελεχών ή κρατικών αξιωματούχων, βαλίτσες που έχουν εκατομμύρια μέσα και γίνονταν καταθετικοί λογαριασμοί, ψαροκάϊκα στην Αφρική, μαφιόζοι από την Ιαπωνία. Όλος ο καλός ο κόσμος δηλαδή στο πελατολόγιο…

Το αν η ιστορία με την τράπεζα είναι απόνερο της κατάρρευσης τράπεζας στην άλλη ακτή του Ατλαντικού ή αν είναι “ξεκαθάρισμα” ώστε να ξαναμπούν στα γνωστά καλούπια (δια εξαγορών) μηχανισμοί και πρόσωπα που έχουν ξεφύγει εντελώς και που νόμιζαν πως δεν θα τους ανακάλυπτε κανένας, θα το μάθουμε σε λίγα χρόνια.

Για την ώρα τα μάτια είναι στραμμένα σε έναν άλλο γίγαντα της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς, ο οποίος κουνούσε το δάχτυλο στην Ελλάδα πριν από 10-12 χρόνια. Φυσικά ούτε αυτόν θα τον αφήνουν στην τύχη του!

(όσο για τις δηλώσεις των δικών μας για τα τραπεζικά;; Τι να πούνε κι αυτοί οι κακομοίρηδες, που η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων είναι ακριβώς η ίδια με τη συμμετοχή που έχεις εσύ που διαβάζεις τώρα την ανάρτηση!

Κάτι όμως πρέπει να πούνε, για να δείξουν στον λαουτζίκο που τους παρακολουθεί ότι συμμετέχουν κάπως στο μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας…)