Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Επειδή κάποιοι …. τρελαίνονται!

Επειδή κάποιοι …. τρελαίνονται και πανηγυρίζουν σα να μην υπάρχει αύριο με αυτά που είπαν ο Γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρ. Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι και ο Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν για την Τουρκία και τα F-16, καλό θα είναι να κρατάνε μικρό καλάθι.

Σε απλά ελληνικά:

στην Αμερική την τελευταία λέξη στην εξωτερική πολιτική την έχουν (θεωρητικά) ο Πρόεδρος και (πρακτικά) οι διάδρομοι του State Department. Επίσης, ο καθορισμός αυτής της πολιτικής εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, είναι μακρόπνοος και δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη! Το συμφέρον της χώρας τους κοιτάνε οι άνθρωποι!

Θα πρέπει να κρατάμε χαμηλά τη μπάλα!

Δείτε άλλωστε τι λέει εδώ και πολύ καιρό ο γραμματέας (υπουργός δηλαδή) του State Department, ο Άντονυ Μπλίνκεν: η πάγια θέση της αμερικάνικης κυβέρνησης είναι να αναβαθμιστούν τα παλιά και να πουληθούν νέα μαχητικά στην Τουρκία. Απλά ψάχνουν (λέει…) να βρούνε τρόπο ώστε τα μαχητικά αυτά να μην χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις οποιουδήποτε τύπου κατά άλλων συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

(Επειδή στη χώρα μας “παίζουν” πολύ μόνο οι δηλώσεις των μελών του αμερικανικού κοινοβουλίου και του Μπλίνκεν, ας δούμε λίγο και κάτι άλλο που επίσης σχετίζεται με το State Department:

σε έκθεσή του γίνεται αναφορά στην Ελλάδα – όχι με τα καλύτερα λόγια – για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του τύπου, τις υποκλοπές, το μεταναστευτικό. Θα μου πείτε “θα πάρει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ μαθήματα για αυτά;;”. Φυσικά και όχι.

Όμως ας βλέπουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, ούτε καν οι “χρονικές συμπτώσεις”….)