Κατηγορίες
Ημαθία

Γέφυρα στον Κρασοπούλη: κλειστή μέχρι…. νεωτέρας!

Χωρίς απευθείας οδική σύνδεση θα μείνουν μέχρι …νεωτέρας ο Παλαιός Πρόδρομος και η Ε.Ο. Κουλούρας – Μελίκης, αφού η ζημία που έχει υποστεί γέφυρα στο ρέμα Κρασοπούλη είναι μεγάλη – τόσο στο οδόστρωμα όσο και στους πυλώνες που το στηρίζουν.

Η κίνηση διεξάγεται από άλλες οδούς, όμως το πρόβλημα δεν είναι η γέφυρα και η τωρινή κατάστασή της (αυτό είναι αυτονόητο) όσο το γεγονός ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν γέφυρες παρόμοιου τύπου που έχουν κατασκευαστεί πριν από δεκαετίες και ελάχιστοι γνωρίζουν (δηλαδή υπηρεσιακοί παράγοντες και όχι οι χρήστες τους) κατά πόσο συντηρούνται ή κάθε πότε γίνεται έλεγχος για την κατάστασή τους.

Σε μια εποχή που τα λεγόμενα “ακραία καιρικά φαινόμενα” είναι ολοένα και συχνότερα ίσως θα πρέπει να γίνονται ανακοινώσεις από τις αρμόδιες Αρχές (δήμους, Περιφέρεια ή όποιον άλλο είναι στην αρμοδιότητά του οι γέφυρες), τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Γιατί καλά τα νέα έργα και οι φωτογραφίες (όπως αυτές που βγήκαν στη δημοσιότητα πριν από περίπου έναν μήνα και ήταν σε σημείο λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από τη γέφυρα που βγήκε εκτός), όμως υπάρχουν και άλλα έργα, παλαιότερα, που πρέπει να ελέγχονται – επειδή κάποια από τα οποία πιθανόν να χρειάζονται παρεμβάσεις για να είναι πλήρως λειτουργικά.

Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση από το inveria.gr