Κατηγορίες
διεθνή Ευρώπη

Γερμανία: συλλήψεις ατόμων που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Στη σύλληψη αρκετών ατόμων έχουν προχωρήσει οι Αρχές της Γερμανίας με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν εισβολή στη Γερμανική Βουλή, συλλήψεις πολιτικών, δημιουργία αναταραχής στη χώρα και εν τέλει κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Περίπου 30 έχουν ήδη συλληφθεί (μεταξύ αυτών και πρώην βουλευτίνα του ακροδεξιού AfD) ενώ αναζητούνται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες ακόμη τόσοι. Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες είναι μέλη μιας οργάνωσης που ονομάζεται “Πολίτες του Ράιχ” (την οποία το Γερμανικό κράτος την χαρακτηρίζει “τρομοκρατική”), που προσπαθούσε και είχε καταφέρει να στήσει πυρήνες σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας και που σκοπό της είχε να επιτεθεί στη Βουλή, περίπου με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει η επίθεση των οπαδών του Τράμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Φυσικά, απώτερος σκοπός ήταν η ανατροπή των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών της Γερμανίας και η επιβολή χουντικού καθεστώτος.

Στο όλο σκηνικό κάπου μπαίνει και η… Ρωσία, αφού όπως έχει διαρρεύσει οι … “σωτήρες” θα επεδίωκαν να τα βρει η Γερμανία με τη Ρωσία (δεν μιλάει κανείς για ανάμειξη της Ρωσίας αλλά για σχέδια των επίδοξων πραξικοπηματιών να έρθουν σε επαφή με τη Ρωσία).

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: είναι σαφές ότι τα τελευταία χρόνια οι ακραίες απόψεις έχουν γίνει σενάρια που πολλές φορές λαμβάνουν σάρκα και οστά.

Με αφορμή την οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση, τα εμβόλια, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με οποιαδήποτε αφορμή, ακραίοι κάθε χρώματος (κυρίως όμως μαύρου) προσπαθούν να “χωθούν” από κάθε χαραμάδα για να απειλήσουν τη Δημοκρατία. Σε πολλές χώρες το έχουμε δει αυτό το έργο, μεταξύ αυτών και στη δική μας χώρα.

Είναι γνωστό και προφανές πως υπάρχουν σκοτεινοί ή λιγότεροι σκοτεινοί κύκλοι και πρόσωπα που προσπαθούν να “καβαλήσουν” κάποια από τα κύματα διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης που έχουν υπάρξει ή υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και να “καπελώσουν” πραγματικά δημοκρατικές κινήσεις διαμαρτυρίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα κύματα διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης είναι ειρηνικά και κυρίως σέβονται τη Δημοκρατία και τους κανόνες της.