Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ένας ακόμη ανίδεος και ανήξερος…

Στη δημοσιότητα βγήκαν τις τελευταίες ώρες τα στοιχεία ενός ακόμη βουλευτή ο οποίος έκανε δουλειές με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα αλλά και με όσα και ο ίδιος ο βουλευτής παραδέχθηκε, από το 2019 που εξελέγη η επιχείρησή του είχε συναλλαγές με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΤΑ) και δομές εκπαίδευσης, ύψους άνω των 265 χιλιάδων ευρώ.

Ο βουλευτής έχει κατάστημα παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών-εκτυπώσεων και πώλησης γραφικής ύλης. Οπότε λογικά υποθέτουμε ότι θα τους πουλούσε χαρτιά Α4 και τόνερ για τους εκτυπωτές τους (νορμάλ προμήθειες δηλαδή, προφανώς και δεν πούλησε κανά τάνκερ στο Δημόσιο ο άνθρωπος).

Μπορεί να έχει χίλια δίκια ο βουλευτής, όταν λέει ότι λόγω της εκλογής του έχει απομακρυνθεί από την εποπτεία της επιχείρησής του (τα βλέπουμε και με τους δικούς μας βουλευτές, που είναι 5 μέρες τη βδομάδα στην Αθήνα). Όμως ούτε αυτό δικαιολογεί την επικαλούμενη άγνοια, ότι δηλαδή δεν γνώριζε πως θα πρέπει να αλλάξει κάτι στη σχέση της επιχείρησής του με το Δημόσιο.

Βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι περιπτώσεις που δηλώνουν άγνοια για τα προφανή οι βουλευτές μας: απ’ την εποχή που ψήφιζαν τα Μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν μέχρι το στήσιμο off-shore εταιριών ή τη συνέχιση οικονομικών δοσοληψιών με το Δημόσιο ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Άγνοια νόμου δε δικαιολογείται από αυτούς που διαμορφώνουν τους νόμους. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο να επικαλούνται ότι δεν γνωρίζουν ούτε τα προφανή (ας πούμε, εκείνο με τη γυναίκα του Καίσαρα…).

Κι αν οι ίδιοι αδυνατούν να τα ξέρουν όλα φωτεινοί παντογνώστες δεν είναι, τότε τα κόμματά τους τι ακριβώς κάνουν;