Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών στις 9 Νοεμβρίου

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Ο Αγροτικός σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» χαιρετίζει όλους τους αγρότες, τις αγρότισσες και τους κτηνοτρόφους που πήραν μέρος στις πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και συμμετείχαν στην κλιμάκωση του αγώνα, δίνοντας επίσης το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ).

Δίνουμε το χέρι στους εργαζόμενους, στους φοιτητές και στα άλλα λαϊκά στρώματα, που έδειξαν και δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για την επιβίωσή μας και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ολοκληρώνοντας, με την υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στις 22 Σεπτέμβρη με το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, προαναγγέλουμε νέο κύκλο κινητοποιήσεων και καλούμε στις 9 Νοέμβρη τους συναδέλφους στις συγκεντρώσεις των εργαζόμενων επειδή τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και μόνο με τη συλλογική δράση και συμμαχία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μέσα από τις μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων οι αγροτοκτηνοτρόφοι προβάλλουμε τα αιτήματα της επιβίωσής μας:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση ΕΛΓΑ, αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100 % τη ζημιά από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους.

Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας. Απέναντι στα μέτρα-κοροϊδία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με βάση πάντα τις περιβόητες «αντοχές» της οικονομίας και τη «δημοσιονομική σταθερότητα», προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα που θα τους δώσουν μια ανάσα ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας.

Μέσα από μεγάλους και επίμονους αγώνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. «Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, παίρνουμε την υπόθεση της επιβίωσης στα χέρια μας».

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ