Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Αλλού είναι το πρόβλημα….!!!

Ακούγονται και γράφονται πάρα πολλά τις τελευταίες ώρες με αφορμή την αποπομπή του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (και στη συνέχεια από την ίδια τη ΝΔ).

Το πρόβλημα δεν είναι ο βουλευτής – ξεκάθαρα πράγματα.

Αυτός έτσι έμαθε να βγάζει τον επιούσιο (ή το παντεσπάνι του – όπως θέλετε…) κι έτσι κάνει. Τα θέματα ηθικής τάξης είναι προσωπική ιστορία και σχετίζονται με τις επιλογές του καθενός εξ’ ημών. Όπως επίσης θέμα δικό του είναι αν γνώριζε ότι οι βουλευτές απαγορεύεται να έχουν εξωχώριες εταιρείες (αυτός το ξέρει καλύτερα από όλους).

Αλλού είναι το πρόβλημα: στους μηχανισμούς έλεγχου.

Είναι σίγουρο ότι ο βουλευτής, σε διάφορες φάσεις και χρονικές περιόδους, πέρασε από χίλια κόσκινα: και ως υποψήφιος βουλευτής αλλά και ως βουλευτής. Από κομματικές ή άλλες επιτροπές, από υποεπιτροπές, από ελεγκτές, από υπηρεσίες, από Αρχές….

Πέρασε επίσης κι από Τράπεζα (που παρότι έχει σωθεί με δημόσιο χρήμα, δικό μας χρήμα, είναι απολύτως ανεξέλεγκτη) και πήρε κι ένα δάνειο, σε εποχές που οι τράπεζες δεν έδιναν ούτε την αρρώστια τους! (και όπως ανέφερε και ο ίδιος στην τηλεόραση, για το δάνειο ας ερωτηθεί η ίδια η διοίκηση της Τράπεζας).

Και – κατά διαβολική σύμπτωση – κανείς από όσους τον έλεγξαν δεν βρήκε κάτι το μεμπτό ή το παράτυπο (όλη η ιστορία έχει κι απ’ τα δυο, αφού ως βουλευτής παίζει να ψήφισε και κανά νόμο που ευνοεί τις συγκεκριμένες δραστηριότητές του ενώ σίγουρα ως βουλευτής, λόγω του ασυμβίβαστου όπως αναφέρεται, δεν έπρεπε να έχει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες).

Ας μη σφυρίζουν λοιπόν αδιάφορα όλοι όσοι έχουν ευθύνες για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Κι ας μην πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα.

Όπως κάθε ιστορία, έτσι και αυτή έχει διάφορες πτυχές και πρωταγωνιστές. Κάθε μια πτυχή και κάθε ένας πρωταγωνιστής αρχικά πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά. Και στη συνέχεια όλοι και όλα μαζί. Αλλιώς χάνεται η μπάλα, πολλές φορές επίτηδες και για να θαφτούν πραγματάκια.

Είναι λοιπόν απολύτως θεμιτή κάθε σκέψη των πολιτών, που δικαιούνται να υποψιάζονται ότι ίσως ελεγκτές και ελεγχόμενοι να τα έχουν κάνει πλακάκια

*περισσότερα στο podcast αυτής της εβδομάδας.