Κατηγορίες
αθλητικά

Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τέλος μέχρι νεωτέρας…

Την επ’ αόριστο αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αποφάσισε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Με ψήφους 57 υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά η απόφαση “βάζει λουκέτο” στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας ενώ η ΕΠΟ έχει διαμηνύσει ότι για όποιο μέλος της δεν συμμορφωθεί με αυτή θα αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους.

Η συγκεκριμένη αναστολή έρχεται σε συνέχεια της υποχρέωσης των αθλητικών σωματείων να εγγραφούν σε μητρώο αλλά και να κατέχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ακόμη κι αν δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα στο μητρώο) ώστε να έχουν το δικαίωμα χρήσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να λαμβάνουν από τις Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Όλη η ιστορία με το μητρώο δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο αλλά ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, μέχρι τις 29/9 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία από τα 2.585 ενεργά σωματεία των 54 ΕΠΣ που έχουν δηλωθεί, τα 2.287 ήταν σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας (πλήρης εγγραφή, εξέταση/διόρθωση δικαιολογητικών, επεξεργασία αιτήσεων) – τα 1.907 είχαν ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία.