Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Βιολογικός καθαρισμός Αλεξάνδρειας: τι ακριβώς συμβαίνει;

Ένας ιδιότυπος “πόλεμος” έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Οικολογικής Ομάδα Βέροιας και του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (απ’ τη μια πλευρά) και της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας (απ’ την άλλη) σχετικά με τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Η πρώτη πλευρά καταγγέλλει ότι ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί κι ότι αποβάλλονται σε διπλανό κανάλι ακατέργαστα τα λύματα. Η ΔΕΥΑ απάντησε ότι η πρώτη πλευρά δε γνωρίζει το θέμα και βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα, δημιουργώντας χωρίς λόγο ανησυχία στην τοπική κοινωνία κι ότι ο βιολογικός λειτουργεί κανονικά αλλά με άλλη μέθοδο.

Η πρώτη πλευρά επανέρχεται πάλι, λίγες ώρες αργότερα, αναφέρει ότι η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ψεύδεται και εξακολουθεί να επιμένει στα περί μη λειτουργίας του συστήματος και στα περί κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος κι ανυπαρξίας διοίκησης, αμφισβητώντας έμμεσα έγγραφα εργαστηρίων που αποδεικνύουν ότι ο βιολογικός λειτουργεί.

Φυσικά το θέμα πρέπει να διευκρινιστεί με τρόπο που δεν θα σηκώνει επιστημονική αμφισβήτηση, ώστε να ξέρουν και οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος τελικά ψεύδεται και ποιος λέει την αλήθεια.

Η τοπική εφημερίδα “Ο Πολίτης” βρήκε τον χημικό μηχανικό Δρ. Γιώργο Γκανάτσιο, ο οποίος μίλησε στην κάμερα για το θέμα: