Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Άνοιξε η έκθεση του Γ. Ντελιόπουλου

Άνοιξε για το κοινό το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου η έκθεση του λαογράφου Γ. Ντελιόπουλου, ενός ανθρώπου που επί πολλά χρόνια είτε δημιουργεί έργα ο ίδιος ή γράφει βιβλία για την περιοχή μας είτε συλλέγει αντικείμενα και φωτογραφίες που μαρτυρούν την ιστορία του Ρουμλουκιού.

Η Περισκόπηση είχε την τύχη να επισκεφθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής την έκθεση  φωτογραφίας, χαλκογραφίας, πυρογραφίας και ξύλινων φυσικών γλυπτών, που φιλοξενείται στο φουαγιέ του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας και να την ξεναγήσει ο ακούραστος Γ. Ντελιόπουλος (τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα και στον οποίο οφείλουμε να πούμε και δημόσια ότι παρόλο που λέει ότι αυτή η έκθεση είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που κάνει στον τομέα της λαογραφίας, της καταγραφής της τοπικής Ιστορίας και των προσωπικών του έργων κάνει λάθος, έχει πάρα πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο!).

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παράθεση της συνολικής πορείας του Γ. Ντελιόπουλου στη λαογραφία και στη δημιουργία έργων, που (χωρίς υπερβολή) έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε δεκαετιών.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το κομμάτι στο οποίο εκτίθενται φωτογραφίες, που μας δείχνουν μιαν άλλη Αλεξάνδρεια, αγνώριστη πλέον. Μεταξύ των φωτογραφιών οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν και την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Αλεξάνδρεια τη δεκαετία του 1890 (και αποτυπώνει ένα κονάκι το οποίο βρίσκονταν περίπου στη σημείο που σήμερα βρίσκονται τα φανάρια στο παλιό ξενοδοχείο «Δωδώνη»).

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και οι ώρες που το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται είναι 10.00-13.00 & 17.00-20.00