Κατηγορίες
Ημαθία

Από τη Μίεζα στις Αιγές – μαραθώνια πολιτιστική λαμπαδηδρομία

Μαραθώνια λαμπαδηδρομία με αφορμή την λειτουργία του νέου Μουσείου των Αιγών (τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το καλοκαίρι), της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στην Ημαθία.

Ήταν μια εκδήλωση που ο κύριος κορμός της ήταν μαραθώνια λαμπαδηδρομία 40 χιλιομέτρων, την οποία πλαισίωναν μουσικές, χοροί και θεατρικά δρώμενα την μνήμη των Μακεδόνων. Ξεκίνησε από το αρχαίο θέατρο της Μίεζας και κάνοντας στάσεις στην Πατρίδα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και στο Φράγμα του Αλιάκμονα κατέληξε στη Νεκρόπολη των Αιγών, δίπλα στους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων.

Η λαμπαδηδρομία διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ο Σύλλογος των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο «Σύλλογος Δρομέων Βέροιας», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, ο όμιλος «Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας», η «Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας», η «Εύξεινος Λέσχη Βέροιας» και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, στον Πληροφοριοδότη.