Κατηγορίες
Ημαθία

Απεβίωσε ο Φώτης Καραβασίλης

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης.

Ο εκλιπών ήταν 62 ετών και για περισσότερες από 3,5 δεκαετίες ήταν παρών και ενεργός σε πολλές πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Ημαθίας.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε εκλεγεί πρόεδρος των δικηγόρων της Ημαθίας, ενώ είχε επιτύχει την ανανέωση της θητείας του τον Δεκέμβριο του 2021.

Ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2015 και είχε καταλάβει την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές δράσεις ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής κινήσεων (που τις είχε υιοθετήσει και ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου) που αποσκοπούσαν στην ελάφρυνση των επιπτώσεων που είχαν στην κοινωνία τα κάθε είδους μέτρα που ελήφθησαν λόγω των Μνημονίων.

Τον τρόπο που σκέφτονταν και λειτουργούσε ο Καραβασίλης όσοι δεν τον γνώρισαν μπορούν να τον καταλάβουν μέσα από μια επιστολή που έστειλε τον Γενάρη του 2019, όταν γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές που θα γίνονταν λίγους μήνες αργότερα – στην επιστολή έγραφε τότε μεταξύ άλλων:

Θέλω να δίνω το χέρι μου και να χαιρετάω τον συμπολίτη μου, όπως κάνω πάντα και αυτός να μην αισθάνεται ότι το κάνω επειδή είμαι υποψήφιος για κάπου ή ενεργώ ως “πονηρός πολιτευτής”. Θέλω να πηγαίνω σε μια εκδήλωση που κάνει ένας Σύλλογος γιατί θέλω να τιμήσω τους ανθρώπους και την προσπάθεια τους και όχι γιατί ‘πρέπει να πάω’ επειδή είμαι υποψήφιος. Θέλω να μην κοροϊδεύω τη κοινωνία. Θέλω να μπορώ να περπατάω ελεύθερα στο δρόμο και να μην χρειάζεται να με “φυλάνε” αστυνομικοί που η αποστολή τους είναι “άλλη”, αλλά να “με φιλάει και να με φυλάει” ο κόσμος. Θεωρώ ότι η “δουλειά” του βουλευτή είναι διαφορετική απ’ αυτή που είναι σήμερα και νομίζω πώς, παρά τη προσπάθεια που κάνουν κάποιοι που ασχολούνται με την πολιτική για να αλλάξει αυτή η εικόνα, αυτό δεν αλλάζει εύκολα.

Θα μου πείτε Φώτη πάρα πολλά θέλεις και αυτά δεν γίνονται…”

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.