Κατηγορίες
Οικονομία

Fuel pass: ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα από 30 Απριλίου

Ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους – ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) – θα είναι η πλατφόρμα Fuel Pass.

Μέσα από αυτή οι δικαιούχοι (φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://vouchers.gov.gr/ και μπορεί να την υποβάλλει κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).