Κατηγορίες
διεθνή

Σκοτάδι για το χτύπημα στο ρώσικο πολεμικό πλοίο

Σκοτάδι και συγκεχυμένες πληροφορίες (που βγαίνουν προς τα έξω). Αυτές οι δυο εκφράσεις είναι οι μοναδικές που μπορούν να περιγράψουν με σχετική… σαφήνεια τι συνέβη με τη ναυαρχίδα του ρώσικου στόλου στον Εύξεινο Πόντο.

Το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva πήρε φωτιά (όπως γράφαμε το πρωί). Κάποια διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν το απόγευμα ότι έχει βυθιστεί ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί τη στιγμή αυτή το διαψεύδουν.

Οι Ουκρανοί λένε ότι το χτύπησαν με πυραύλους ενώ οι Ρώσοι λένε ότι πήρε φωτιά λόγω εκρήξεων σε χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών – μια φωτιά που ακόμη δεν την έχουν αποδώσει κάπου. Στο όλο σκηνικό μπαίνουν και τα τούρκικα drones που έχουν οι Ουκρανοί, αφού κάποιοι γράφουν ότι τα χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί για να παραπλανήσουν τους Ρώσους και να χτυπήσουν.

Τι να πρωτοπιστέψεις και τι όχι…;;; Πόλεμος είναι και μαζί με τον κόσμο μεταξύ των θυμάτων είναι και η αλήθεια.

Είτε έτσι – είτε αλλιώς, όποια κι αν είναι η αλήθεια, το όλο θέμα με το ρώσικο πολεμικό πλοίο ίσως να εκτραχύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην Ουκρανία. Επειδή το συμβάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε πλευρά ως αφορμή για ακόμη πιο δυσάρεστα γεγονότα και για γενίκευση του πολέμου.