Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Κατέληξε στον αντικαταστάτη του Σ. Κούγκα η παράταξη Πανταζόπουλου

Συνάντηση των μελών της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας», με σκοπό τη διαμόρφωση της πρότασης της παράταξης για τον αντικαταστάτη του Σ. Κούγκα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Τα όσα διημείφθησαν αλλά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνουν όχι μόνο τον αντικαταστάτη – που θα είναι ο σύμβουλος Σωτ. Τζιλόπουλος – αλλά και πως θα συνεχίσει η παράταξη μέχρι τη λήξη της θητείας.

Είναι πράγματα που λέγαμε στο podcast της Περισκόπησης (ακούστε το τελευταίο ΕΔΩ): η όλη κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε το τελευταίο 10ήμερο, έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Αλεξάνδρειας (ή στα των σχέσεων μεταξύ των δυο παρατάξεων που έχουν συμπράξει από το 2019) αλλά και στις εσωτερικές ισορροπίες της παράταξης Πανταζόπουλου, που μετρά 8 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από την εξέλιξη αυτή απομένει να δούμε (κατά χρονολογική σειρά) τρία πράγματα (κρατήστε τα επειδή το καθένα έχει τη σημασία του):

1. τον ορισμό και την ορκωμοσία του νέου αντιδημάρχου και το αν ο ορισμός θα συνοδευτεί κι από αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων – αν δηλαδή οι αντιδήμαρχοι θα έχουν ακριβώς τις ίδιες αρμοδιότητες που είχαν μέχρι τώρα ή αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές

2. το πως θα είναι στο εξής οι σχέσεις εντός της παράταξης Πανταζόπουλου, δεδομένης και της ψηφοφορίας που έγινε

3. το αν θα δούμε – αν η κατάσταση ξεφύγει τελείως – αλλαγές στα … χωροταξικά, εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου (βάλτε με το μυαλό σας τι μπορεί να σημαίνει μια αλλαγή στα χωροταξικά).