Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ποιος θα κερδίσει τις δημοτικές του 2023

Τον τελευταίο καιρό διακινούνται διάφορα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του… 2023 – κι ας είμαστε περίπου 19 μήνες πριν από αυτές (και περίπου 18 πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων).

  • Ο ένας πήγε στο Χ ή στο Ψ χωριό ή μαγαζί προς άγραν υποψηφίων.
  • Ο άλλος έσφιξε τα χέρια με τους Γιάννη – Βασίλη – Θανάση – Ευτέρπη – Αφροξυλάνθη.
  • Ο τρίτος την έχει δει Πούτιν και Μπάιντεν (μαζί) και περιμένει επισκέψεις για να παζαρέψει την υποψηφιότητα του.
  • Ο παράλλος έχει στα χέρια του μέχρι και ταυτότητες.

…και πολλές ακόμη τέτοιες ομορφιές!

Πλην μιας πραγματικά ολιγομελούς ομάδας – τη οποία αποτελούν νυν, αεί καθώς και πρώην που έχουν επαναδραστηριοποιηθεί (αφού έχουν σώσει τον τόπο πολλάκις, αποφάσισαν να τον ξανασώσουν!) – ουδείς ασχολείται με το θέμα. Πραγματικά ουδείς, αφού οι πολίτες βλέπουν όσα γίνονται γύρω τους, βλέπουν τόσους φόρους και τέτοια ακρίβεια, βλέπουν ότι τα λεφτά δε φτάνουν ούτε μέχρι τις 20 του μήνα! Οπότε σιγά μην ασχοληθούν τώρα με τα πολιτικά και τις εκλογές που θα γίνουν σε 19 μήνες!

Κρατήστε όμως κάτι, μια εκτίμηση για αυτά που θα κρίνουν τον επόμενο που θα καθίσει στην πολυθρόνα του Δημαρχείου – τυπώστε και κρατήστε αυτή την ανάρτηση:

1. αν δεν μπουν νέοι σε ηλικία άνθρωποι στα ψηφοδέλτια, η αποχή στις ηλικίες κάτω από τα 30-35 θα φτάσει σε δυσθεώρητα ποσοστά. Θα ψάχνουν τους νέους με τα κιάλια.

2. αν στα ψηφοδέλτια ξαναδούμε τα ίδια και τα ίδια “προβεβλημένα” ονόματα που βλέπουμε την τελευταία 20ετία, θα πέσει πολύ μαύρο.

3. αν στα ψηφοδέλτια δούμε δοκιμασμένους που έχουν αποτύχει να διαχειριστούν ακόμη και τη μετάβαση ενός σκύλου μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, θα δούμε πολλές εκπλήξεις.

4. όσο κι αν χτυπιούνται σαν τα χταπόδια κάποιοι, δήμαρχο θα βγάλει μια απόφαση άσχετη με το σημερινό σκηνικό (που θα κρίνει όμως τη στάση πολλών ανθρώπων, υποψηφίων και ψηφοφόρων): θα κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ;; Κι όποιος γνωρίζει το παρασκήνιο καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει για τις προοπτικές συνεργασιών μια αυτόνομη κάθοδος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Και ένα bonus για το τέλος:

σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι 31/8/2023. Μια βδομάδα μετά θα σας έχουμε μια πολύ ειδική ανάρτηση. Που θα αναφέρει τα καράβια στα οποία πηδούσαν οι υποψήφιοι την τελευταία εικοσαετία. Θα έχει ενδιαφέρον…