Κατηγορίες
αθλητικά

Τέλος για την κανονική περίοδο με ισοπαλία στο ματς της ημέρας – πως θα γίνουν play off και play out

Η τελευταία αγωνιστική έκρυβε μια ισοπαλία (στο παιχνίδι της Νάουσας με την Αγκαθιά) και μια νίκη (του Τριπόταμου), που θα παίξουν το δικό τους ρόλο στα play off της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας μέσα απ’ τα οποία θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Στην Νάουσα το παιχνίδι μεταξύ του ΦΑΣ και της Νίκης Αγκαθιάς έληξε στο 0-0 ενώ το εκτός έδρας διπλό του Αστέρα Τριποτάμου τον έφερε στην κορυφή βαθμολογίας για την κανονική περίοδο.

Τα αποτελέσματα της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής:

  • Άχθος Αρούρης – Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας: 1-5
  • ΓΑΣ Κοπανός – ΠΑΟ Κουλούρας: 2-1
  • ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Αστέρας Τριποτάμου: 1-6
  • ΦΑΣ Νάουσα – Νίκη Αγκαθιάς: 0-0
  • Φίλιππος Μελίκης – Ένωση Αποστ. Παύλου: 4-0

Πως θα διεξαχθούν τα play off και τα play out

Σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη της ΕΠΣ Ημαθίας (του προηγούμενου Σεπτεμβρίου), οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 5η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 6η μέχρι και τη 10η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out.

Μετά και την 18η αγωνιστική, η πρώτη πεντάδα αποτελείται από τους: Αστέρας Τριποτάμου, Νίκη Αγκαθιάς, ΦΑΣ Νάουσα, Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας και Φίλιππο Μελίκης.

Για τα play out θα αγωνιστούν Ένωση Αποστ. Παύλου, ΓΑΣ Κοπανός, ΠΑΟ Κουλούρας, ΓΑΣ Ροδοχωρίου και Άχθος Αρούρης.

Για τους αγώνες play-off και play-out της Α ́ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ισχύουν ακόμη τα εξής:

α. Οι συμμετέχουσες ομάδες αγωνίζονται σε ένα μίνι πρωτάθλημα ΔΥΟ (2) γύρων, δηλαδή ΔΕΚΑ (10) αγωνιστικών, ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ.

β. Το πρόγραμμα και η σειρά των αγώνων θα καθοριστεί μετά από δημόσια κλήρωση, που θα γίνει τώρα που τελείωσε η κανονική διάρκεια.

γ. Στο εν λόγω μίνι πρωτάθλημα οι συμμετέχουσες ομάδες ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ το σύνολο των βαθμών που

συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out, οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις οριστικές τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ., που θα αναδείξει τις ομάδες που θα προβιβαστούν στο Πρωτάθλημα της Γ ́ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ως η νικήτρια ομάδα των αγώνων play-off.

β. ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Β ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση μετά τους αγώνες play-out, ως η ηττημένη των αγώνων play-out.