Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας πολιτική

ΚΙΝΑΛ: οι 3 τάσεις και η Φυσική που θα επηρεάσουν το μέλλον του

Δεν τους βλέπω καλά εκεί στο ΚΙΝΑΛ αφού παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι πλέον μόνο δυο (2), τη στιγμή αυτή υπάρχουν τρεις (3) τάσεις!

Η πρώτη τάση είναι αυτή που έχει μάτια και βλέπει μέχρι την Κυριακή. Η δεύτερη είναι αυτή που έχει μάτια και βλέπει μέχρι τη Δευτέρα, άντε μέχρι την Τρίτη το πολύ.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη τάση, αυτή που έχει και μάτια (αλλά και μυαλό) και προσπαθεί να δει λίγο πιο μακριά.

Καμιά από τις τρεις τάσεις δεν έχει άμεση σχέση και εξάρτηση με όσα πρεσβεύουν οι 2 υποψήφιοι του δεύτερου γύρου. Ούτε έχει σχέση με τους υποψήφιους που αποκλείστηκαν από τη δεύτερη φάση της προεδροεκλογής.

Αυτή η τρίτη τάση είναι κάθετη, ξεπερνά υποψηφίους, ονοματολογία, πρόσωπα και καταστάσεις. Και είτε θα επικρατήσει, είτε θα δει τις άλλες δυο (αν κάποια από εκείνες επικρατήσει) να ξαναστέλνουν το ΚΙΝΑΛ σε μονοψήφιο ποσοστό και στην εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη της χώρας (ακόμη κι αν ξαναβγεί στη γύρα με το όνομα “ΠΑΣΟΚ”).

Το πόσο μακριά θα πάει το ΚΙΝΑΛ δεν εξαρτάται απ’ το αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης ή ο Παπανδρέου στις 12 Δεκεμβρίου, ούτε από το αν στο άμεσο μέλλον θα το λένε ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ (η πολιτική κεφαλαιοποίηση της νοσταλγίας και η μετατροπή της σε ψήφους έληξε στον πρώτο γύρο). Εξαρτάται από το ποια θα είναι η τάση που θα επικρατήσει.

* Αν θυμάμαι καλά από το σχολείο, η φυγόκεντρος δύναμη (παρότι είναι ψιλομούφα, επειδή πρέπει να εξηγηθούν πράγματα) εξαρτάται από την κεντρομόλο. Αν η κεντρομόλος σταματήσει να υφίσταται, τότε το σώμα αρχίζει να “χάνει” το κέντρο και απομακρύνεται ταχύτατα…