Κατηγορίες
επικαιρότητα

Ματαιώνονται παρελάσεις λόγω του κορωνοϊού

Η μια μετά την άλλη ματαιώθηκαν ή ματαιώνονται (όπου δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία) οι καθιερωμένες παρελάσεις για την απελευθέρωση περιοχών και πόλεων της Μακεδονίας από τους Οθωμανούς, για λόγους που σχετίζονται με τη διάδοση του κορωνοϊού και της COVID-19.

Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις για τις ματαιώσεις των συγκεκριμένων εκδηλώσεων (στις οποίες αναμένονταν να συμμετάσχει αρκετός κόσμος) ελήφθησαν αφού εξετάστηκαν τα τελευταία δεδομένα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στη βόρεια Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος – πράγμα που σημαίνει πως πρέπει υπάρχει (όπου είναι δυνατόν αυτό να γίνει) η πρόβλεψη για ματαίωση ή αναβολή εκδηλώσεων στις οποίες είναι πρακτικά αδύνατο να γίνεται έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμών ή νόσησης ή για τήρηση αποστάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Μετά τα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Εορδαία, αποφασίστηκε και στη Βέροια η ματαίωση της παρέλασης ενώ αναμένεται η έκδοση παρόμοιας απόφασης και για την Αλεξάνδρεια. Οι εκδηλώσεις (όπου έχει ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα) θα περιοριστούν / περιορίστηκαν σε σημαιοστολισμούς, επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων.