Κατηγορίες
βουλευτές

Μπαρτζώκας: χωρίς κίνδυνο η αλλαγή της επικουρικής ασφάλισης

Την άποψη ότι η μετατροπή του υφιστάμενου συστήματος επικουρικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό είναι ακίνδυνη και αποτελεί ένα “βήμα μπροστά” εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας.

Το νέο ασφαλιστικό (που υπερψηφίστηκε από 158 και καταψηφίστηκε από 141 σε σύνολο 299 βουλευτών, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να κατηγορεί την Κυβέρνηση για το νομοσχέδιο) σύμφωνα με τον βουλευτή Ημαθίας ξεπερνά τις ιδεολογικές καθηλώσεις ενώ δεν περικλείει κανέναν κίνδυνο για τις μελλοντικές συντάξεις.

Η σημασία της “ευημερίας του αύριο” και η πολιτική που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη νέα γενιά, η οποία αγωνιά για το “αν θα πάρει ποτέ σύνταξη” ήταν το συμβολικό μήνυμα της τοποθέτησης του Τάσου Μπαρτζώκα.

Όπως τόνισε ο βουλευτής, «με αφετηρία την υψηλή τεχνογνωσία και την ψηφιοποίηση μετατρέπουμε σταδιακά και χωρίς κίνδυνο το σημερινό σύστημα επικουρικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, αφήνοντας τη νέα γενιά να κάνει τις επιλογές της».

Ξεκαθάρισε ότι οι αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ανυπόστατες, καθώς προβλέπεται ρητά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ούτε για τις μελλοντικές ούτε για τις υφιστάμενες συντάξεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σαν μια ακόμα «μητέρα των μαχών», γιατί η Αντιπολίτευση αντί να επενδύσει στο αύριο, επενδύει στον αιώνιο ύπνο των ιδεολογικών καθηλώσεων. Εμείς αλλάζουμε το ασφαλιστικό υπόδειγμα, η Αντιπολίτευση μένει στο αντι-παράδειγμα».

Δείτε την τοποθέτηση του Τ. Μπαρτζώκα στο βίντεο που ακολουθεί: