Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια τοπική επικαιρότητα

Επίθεση σε εργαζόμενο στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας – τι αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021 εργαζόμενος στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας. Συγκεκριμένα, άνδρας που εργάζονταν στο Κέντρο Υγείας για λογαριασμό εταιρίας security δέχθηκε επίθεση από άτομα που πήγαν στον χώρο συνοδεύοντας ασθενή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στον εργαζόμενο επιτέθηκαν οι δυο συνοδοί ενός νεαρού που πήγε στο Κ.Υ. για εξέταση, ισχυριζόμενοι ότι ο τρίτος δεν έτυχε σωστής αντιμετώπισης από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που έκανε τη βάρδιά του. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο άνδρας της εταιρίας security να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Βέροιας με σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η Αστυνομία, που εκλήθη στο χώρο δεν μπόρεσε εκείνη τη στιγμή να εντοπίσει τους δράστες, αφού και οι τρεις είχαν εξαφανιστεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Για το συμβάν εκδόθηκε δελτίο τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό που υπέστη εργαζόμενος της εταιρίας security κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Αυγούστου, από συνοδούς ασθενούς. Αυτό είναι σαν αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά του στο Γ.Ν. Βέροιας με σοβαρές σωματικές βλάβες.

Στο εν λόγω επεισόδιο, κινδύνευσε ο εφημερεύων ιατρός και η νυχτερινή νοσηλεύτρια που με αυταπάρνηση κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διαχειριστούν το μένος των επιτιθέμενων και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας παρέχει υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας προληπτικού χαρακτήρα αλλά και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Επιπροσθέτως, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, ενώ ταυτόχρονα διενεργεί πλήθος εμβολιασμών (30.000 έως σήμερα) για την αντιμετώπιση του Covid-19, με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ζητάμε την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να παρέχουμε τις υπηρεσίες σε όποιον τις έχει ανάγκη.

Το Δ.Σ.”