Κατηγορίες
βουλευτές

Μπαρτζώκας – Τσαβδαρίδης για την παραπομπή Παππά: πλήθος στοιχείων “δείχνουν” αδίκημα

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησαν, για το πόρισμα της πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής και για παραπομπή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά οι βουλευτές Ημαθίας (ΝΔ) Τ. Μπαρτζώκας και Λ. Τσαβδαρίδης.

Ο Τ. Μπαρτζώκας, αναφερόμενος στην παραπομπή Παππά είπε πως “είναι πατριωτική υποχρέωση της Βουλής, κατόπιν των στοιχείων που έχουν προκύψει στην αρμόδια Επιτροπή, να παραπέμψει την υπόθεση του στη δικαιοσύνη” και ότι πλήθος στοιχείων που έχουν συλλεχθεί τεκμηριώνουν τις μεθοδεύσεις του κ. Παππά στην υπόθεση «φιάσκο» των τηλεοπτικών αδειών, οι οποίες και στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία Μπαρτζώκας στη συνέχεια:

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επεσήμανε ότι το επιβαρυντικό για τον πρώην υπουργό συμπέρασμα του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής είναι αποτέλεσμα του ογκώδους αποδεικτικού υλικού και ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις του Ν. Παππά αναπτύσσονται σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα ενώ υπάρχει η πρόταση το πόρισμα – εκτός από την ψήφισή του από την Ολομέλεια – να διαβιβαστεί μαζί με τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες Αρχές (φορολογική και Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Το βίντεο με την ομιλία Τσαβδαρίδη: