Κατηγορίες
κορωνοϊός

Ποια περιοχή της Ελλάδας έχει την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη;

Από την προηγούμενη Παρασκευή είχε ανακοινωθεί ότι θα δημοσιοποιηθούν οι νέοι διαδραστικοί χάρτες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, τα εμβόλια, τα επιδημιολογικά στοιχεία κλπ (δείτε ΕΔΩ).

Στον χάρτη λοιπόν μπορούμε να δούμε, μεταξύ άλλων, και την περιοχή που έχει την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα με τουλάχιστον μια δόση. Ποια είναι αυτή;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας (7/6), είναι το δίδυμο των νησιών Κέας – Κύθνου, στις Κυκλάδες, με περίπου 3700 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Στο υπόμνημα του χάρτη αναφέρεται ότι η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μια δόση φτάνει το 84% (για την ακρίβεια 83,99%) ενώ ο επταήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο μηδέν.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου. Αν και θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν στοιχεία σε επίπεδο Δήμου και στην ηπειρωτική Ελλάδα.