Κατηγορίες
Ημαθία

Στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων εντάσσεται ο Δήμος Νάουσας

Στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εντάσσεται ο Δήμος Νάουσας. Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για το θέμα αυτό την Πέμπτη 15 Απριλίου, ενώ για το ίδιο θέμα υπήρξε και συνάντηση στην Αθήνα (οπότε υποβλήθηκε και το σχετικό αίτημα).

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, υπάρχει αύξηση κατά 15% στον αριθμό των σχολικών γευμάτων που λαμβάνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και ταυτόχρονη διεύρυνση των γεωγραφικών τμημάτων.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται Δήμοι με κοινωνικά κριτήρια έπειτα από πραγματοποίηση στατιστικής μελέτης για την ιεράρχηση της αναγκαιότητας για παροχή σχολικών γευμάτων ανά Δήμο, οι μερίδες που διανέμονται σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχονται σε 210.347 την ημέρα ενώ μετά από την αύξηση του προϋπολογισμού το ποσό που διατίθεται σε ετήσια βάση φτάνει στα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Για τη διασφάλιση της τήρησης των γενικών απαιτήσεων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των μονάδων παραγωγής από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των κατά τόπους Περιφερειών και από τον ΕΦΕΤ.