Κατηγορίες
Οικονομία

Ο κλέψας, του κλέψαντος – περιπτώσεις που σε τρελαίνουν

Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που εν καιρώ κορωνοϊού έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις ανάγκες άλλων (που είναι πραγματικές) και θεώρησαν ότι μπορούν να βάλουν χέρι στις κορωνο-ενισχύσεις επαγγελματιών που δίνει η Πολιτεία (κι αν πούμε πως ισχύει η θεωρία του παγόβουνου, βλέπουμε μόνο την κορυφή του).

Οι 2-3 περιπτώσεις … “καλλιτεχνών” που είδαν φως και μπήκαν (μπας και κονομήσουν) είναι πραγματικά απίθανες:

– κρεοπωλείο που λειτουργεί υπό τη μορφή ΙΚΕ δήλωνε τζίρο 3 χιλιάρικα. Όταν ήρθε όμως η ώρα για να γίνουν οι δηλώσεις για τα βοηθήματα, τις επιστρεπτέες κλπ τότε θυμήθηκαν να δηλώσουν 1,9 εκατομμύρια ευρώ τζίρο.

– καφέ που λειτουργεί σε χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων δήλωσε ότι έχει 150 υπαλλήλους (προφανώς όλους ντελιβεράδες, που να χωρέσουν άλλωστε 150 νοματαίοι σε 25 τετραγωνικά). Και για αυτούς του 150 έγιναν αιτήσεις για το βοήθημα των 534 ευρώ.

– άλλη εταιρία με φυτά κλπ δήλωνε τζίρο 7.000 ευρώ. Οι υπεύθυνοι όμως ξαφνικά έφαγαν φλασιά, έπαθαν κρίσεις ειλικρίνειας και έκαναν τροποποιητικές επειδή είχαν ξεχάσει να δηλώσουν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και αυτές φαίνεται πως είναι μόνο ελάχιστες από τις περιπτώσεις που έρχονται στο φως, μετά από τους ελέγχους των Αρχών. Και φυσικά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως ας πούμε αυτές που βγήκαν στη δημοσιότητα και αφορούσαν “ξαφνικές” αυξήσεις μισθών από τα 500 και τα 1000 ευρώ στα 80 χιλιάρικα.

Ίσως θα πρέπει οι Αρχές να τους βάλουν να πληρώσουν διπλά και τρίδιπλα, γιατί προφανώς δεν είχαν Αλτσχάιμερ όταν έκαναν τις δηλώσεις και ξαφνικά βρήκαν την υγειά τους όταν ήρθε η ώρα των ενισχύσεων/αποζημιώσεων λόγω του κορωνοϊού.