Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Να αποσυρθούν άμεσα τα εμβόλια που καταστρέφουν μύθους χτισμένους με κόπο και ιδρώτα

Τελικά αυτά τα εμβόλια – όσο κι αν είναι καλά και άγια – είναι αίσχος, είναι σκέτη καταστροφή για το ίματζ.

Θέλεις να το κάνεις για να βγεις στην κυκλοφορία λίγο άνετα. Είσαι σαλταρισμένος από την κλεισούρα και τα lockdown και ξαφνικά ακούς την είδηση: “ξεκινάνε σε λίγο τα εμβόλια στους πενηντάρηδες και στις πενηντάρες”.

“Ήγγικεν η ώρα!” σκέφτεσαι και περιμένεις εναγωνίως τον Χαρδαλιά να ανακοινώσει την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα μπαράκια πρωτίστως και τα τσιπουράδικα και τα μεζεδοπωλεία δευτερευόντως.

Παρασυρμένος και παρασυρμένη από το νέο αρχίζεις τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα για να μοιραστείς το συμβάν και την έκδηλη χαρά σου. Και μέχρι εδώ όλα καλά.

Στο καπάκι όμως σκέφτεσαι το τραγικό λάθος που έκανες. Όχι, δεν είναι λάθος ο εμβολιασμός! Σου χαλάει όμως το ίματζ ρε γαμώτο αυτό το “ξεκινάνε τα εμβόλια στους πενηντάρηδες και στις πενηντάρες”. Τόσο καιρό ο άλλος το έπαιζε κλαρινογαμπρός και η άλλη παιδούλα στα 38-39-40 (άντε, 42 βαριά – βαριά). Τόσα χρόνια δώσ’ του τα φείσμπουκ και τα ινσταγραμ, και δώσ’ του οι φωτό και τα τσιτάτα… Και τα φίλτρα;; Που τα πάτε τα φίλτρα; Τόσα φίλτρα ούτε ο γαλλικός στην καφετιέρα!

Τζάμπα πήγε το χτίσιμο του ίματζ τόσα χρόνια, αυτού που η ηλικία ήταν κάτι αδιόρατο και την ήξερες μόνο εσύ, ο Μήτσος ο αστυνόμος που τις προάλλες σε έκανε έλεγχο για το sms και ο δικαστικός όταν πήγες να ψηφίσεις. Εσύ δεν λές κάτι, τον Μήτσο τον δεσμεύει το επαγγελματικό απόρρητο ενώ τον δικαστικό σιγά μην τον ξαναπετύχεις (στην καλύτερη το ’23 και πάλι παίζει). Όλοι οι άλλοι την είχαν ξεχάσει την ηλικία ή τους είχες μπερδέψει.

Τελικά, σκέτο πρόβλημα είναι αυτά τα εμβόλια. Αίσχος! Δεν υπάρχει Κράτος ρε φίλε! Πού είναι το Κράτος να σε προστατεύσει;;

Να τα αποσύρουν αμέσως! Όχι μόνο αυτό που βγάζει θεματάκια, να τα αποσύρουν όλα! Ή στη χειρότερη, να μπουν όλες οι ηλικίες στο παιχνίδι για να μπερδευτεί η τράπουλα. Ή να αρχίσουν να κάνουν μεταμεσονύκτιους εμβολιασμούς. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο Κέντρο Υγείας ντάλα μεσημέρι και να σε βλέπουν όλοι. Πόση ώρα να σέρνεις το πόδι, ότι και καλά έπεσες την ώρα που άλλαζες την λάμπα…;;