Κατηγορίες
βουλευτές

Τσαβδαρίδης από το Βήμα της Βουλής: «Όλα στο φως» για τον ρόλο του πρώην υπουργού κ. Παππά

Στη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών του 2016 μίλησε ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Πρόκειται για συζήτηση που γίνεται στο Κοινοβούλιο και η οποία θα καταδείξει αν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί από τον υπουργό (της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) Νίκο Παππά.

Στην ομιλία του ο Λ. Τσαβαρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρόταση της ΝΔ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής δεν γίνεται ασφαλώς προς εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ, όπως θέλει να την εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά “με σκοπό να διερευνηθεί αντικειμενικά μία ακόμη σκοτεινή και δυσώδης υπόθεση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στόχευε ξεκάθαρα στον έλεγχο των αρμών της εξουσίας και στο έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου με μόλις 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας και με δικό της καναλάρχη”.

Υπάρχει ανάγκη (ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ημαθίας) να διερευνηθούν σε όλη τους την έκταση οι ενδείξεις για παραλείψεις και παραβάσεις καθήκοντος του κ. Παππά, όπως αυτές ξεδιπλώνονται στη δικογραφία που συντείνουν στο ότι ενώ γνώριζε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε ούτε την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια ούτε και το απαιτούμενο πόθεν έσχες αλλά ούτε και το πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό”.

Αναλυτικά, η ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην Ολομέλεια της Βουλής είναι η εξής: