Κατηγορίες
αθλητικά

ΕΠΣ Ημαθίας: μια εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. που έμεινε στη μέση…

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, αφού η διαδικασία (που γίνονταν υπαίθρια) διακόπηκε κατόπιν παρέμβασης της Αστυνομίας.

Αν αφήσουμε κατά μέρος τα δελτία τύπου, τις διαδικτυακές αναρτήσεις, τις προσωπικές γνώμες κλπ κλπ, και δούμε μόνο τα γεγονότα, τότε προκύπτουν ένα συμπέρασμα και δυο ερωτήματα.

Το συμπέρασμα είναι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε επειδή επρόκειτο για μια διαδικασία που γίνονταν σε μια περιοχή (Δήμος Βέροιας) που είναι στο λεγόμενο “βαθύ κόκκινο. Και για τις περιοχές σε “βαθύ κόκκινο” οι οδηγίες και τα περιοριστικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Απ’ την άλλη, τα ερωτήματα είναι το ίδιο απλοϊκά: αφού η Γ.Σ. ήταν προγραμματισμένη από καιρό για να γίνει στις 29 Μαρτίου και από την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι η Βέροια απ’ την επομένη (Σάββατο 27) θα μπει στο “βαθύ κόκκινο”, γιατί δεν αναβλήθηκε ή έστω γιατί δεν έγινε σε άλλο Δήμο της Ημαθίας; Ή γιατί δεν επελέγη εξ’ αρχής η διαδικασία να γίνει με τηλεδιάσκεψη, για να αποφευχθούν τα προβλήματα αλλά και να πραγματοποιηθούν και οι εκλογές (υπάρχει πρόβλεψη που έχει μπει σε ΦΕΚ από τον Φεβρουάριο του 2021 που αφορά και διενέργεια εκλογών με την “Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ”).

σε τελική ανάλυση, όλοι οι εμπλεκόμενοι σε μια τέτοια διαδικασία (που γίνεται εν καιρώ πανδημίας και απαγορεύσεων) είχαν τουλάχιστον δυο 24ωρα μπροστά τους για να συντονιστούν μεταξύ τους και να βρεθεί λύση. Όμως απ’ ότι φάνηκε, δεν τα κατάφεραν.