Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα τοπική επικαιρότητα

Διαδικτυακή ήταν η φετινή ημερίδα για τα αγροτικά – βασικό θέμα η νέα ΚΑΠ (video)

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Η νέα ΚΑΠ και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο” διοργανώθηκε την Παρασκευή 19/2/2021 από το σωματείο “Ομφαλός” και τον εκ Τρικάλων Ημαθίας καταγόμενο καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Καραντινινή.

Οι ημερίδες για την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη που διοργανώνονται στα Τρίκαλα είναι πλέον θεσμός στην περιοχή μας, τέτοια εποχή του χρόνου. Σε αυτές παρευρίσκονται πολλοί συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα και απ’ το εξωτερικό, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα ή στη διαδικασία λήψεων αποφάσεων ή στον πρωτογενή τομέα και τον τομέα της μεταποίησης.

Όμως το 2021, λόγω του κορωνοϊού και των περιορισμών σε ταξίδια και δημόσιες εκδηλώσεις η ημερίδα έγινε διαδικτυακά και στέφθηκε με την αναμενόμενη επιτυχία.

Συντονιστές στη φετινή ημερίδα ήταν ο Κώστας Καραντινινής (SLU) και ο Χαράλαμπος Κασίμης (ΓΠΑ) και ομιλητές οι Τάσος Χανιώτης (ΕΕ), Στάθης Κλωνάρης (ΓΠΑ) και Παναγιώτης Καλφούντζος (ΘΕΣΓΗ). Ενεργή ήταν και η συμμετοχή όσων παρακολουθούσαν την ημερίδα, αφού οι ερωτήσεις που απηύθυναν στους πέντε ήταν αρκετές – πολλές δεν απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της ημερίδας αλλά θα απαντηθούν κάθε μια ξεωριστά.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων ΠΑΕΑ των χωρών – μελών της Ε.Ε. (ΠΑΕΑ: Πλεονεκτήματα – Αδυναμίες – Ευκαιρίες – Απειλές), οι κατευθύνσεις και οι διαδικασίες της νέας ΚΑΠ και το τοπίο στην Ελληνική γεωργία. Φυσικά αυτά και πολλά ακόμη θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2022-28, που αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε (και το οποίο θα αναλυθεί σε κάποια ακόμη ημερίδα του “Ομφαλού”, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά).

Δείτε στη συνέχεια μικρά αποσπάσματα: