Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας τοπική επικαιρότητα

Ξεκινά τη Δευτέρα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση – ξεκίνησαν και οι απολυμάνσεις των σχολείων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Οριστικό είναι πλέον ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν πάλι τα μαθήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (δείτε στη συνέχεια το σχετικό ενημερωτικό του Υπουργείου Παιδείας) και μετά απ’ την εξέλιξη αυτή ο Δήμος Αλεξάνδρειας ξεκίνησε με τη σειρά του τις απολυμάνσεις στα σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του και θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέφανο Δριστά, πρόκειται για 62 σχολικές μονάδες συνολικά, στις οποίες από τη Δευτέρα θα διανεμηθούν εκ νέου και μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι απολυμάνσεις ξεκίνησαν στα σχολεία την Πέμπτη 7 και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για να επιστρέψουν τα παιδιά στα μαθήματά τους, σχεδόν 2 μήνες μετά από το δεύτερο κλείσιμο λόγω του κορωνοϊού.

Στο ενημερωτικό που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη το μεσημέρι αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.”

Σε άλλο ενημερωτικό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς αναφέρεται:

“Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον. Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.”

οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι φωτογραφίες αρχείου, από προηγούμενη απολύμανση που έγινε σε σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας