Κατηγορίες
διεθνή

ΗΠΑ: μαζεύουν συνεχώς στοιχεία για το ρεσάλτο

Μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο που όσο περνούν οι ημέρες τόσο έρχονται στη δημοσιότητα φαίνεται πως θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, σχετικά με την τύχη του απερχόμενου προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τράμπ.

Αυτά τα στοιχεία που συνεχώς μαζεύουν από διάφορες πηγές οι Αρχές σε συνδυασμό και με την απαίτηση των Δημοκρατικών, αρκετών Ρεπουμπλικανών και μεγάλης μερίδας του κόσμου να εκδιωχθεί ο Τράμπ από τη θέση του, θα παίξουν το ρόλο τους στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Στο σύνολό τους όλοι ρίχνουν το φταίξιμο στον Τράμπ για το ρεσάλτο στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Και θέλουν να τιμωρηθούν όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης στη Βουλή των ΗΠΑ (τους οποίους τον έναν μετά απ’ τον άλλο τους συλλαμβάνουν οι Αρχές και τους περιμένουν βαριές τιμωρίες), αλλά θέλουν να τιμωρηθεί κι αυτός που όλα τα γεγονότα τον δείχνουν ως τον ηθικό αυτουργό – αφού αυτός στην ουσία παρέσυρε τόσο κόσμο στο να διαπράξει τις ενέργειες που όλος ο πλανήτης είδε στις οθόνες.

στη φωτογραφία εισβολέας στο Καπιτώλιο κρατάει στα χέρια πλαστικές χειροπέδες. Αναζητείται ο ίδιος αλλά και ο λόγος που ήθελε τις χειροπέδες…

Μπορεί στις ΗΠΑ να έχουν χίλια δυο προβλήματα, χίλια δυο στραβά, έχουν όμως κάτι που εδώ στην Ευρώπη δύσκολα συναντάται (για τους δικούς μας λόγους σε κάθε χώρα): έχουν μια ακατανόητη (για εμάς) πίστη στους θεσμούς. Όχι στα πρόσωπα που υπηρετούν σε κάποια θέση, αλλά στους θεσμούς.

“The President” σου λέει ο άλλος! Και βλέπεις τον θεσμό – president σε κάδρο να είναι σε πρεσβείες, σε προξενεία, σε υπηρεσίες, σε σχολεία κλπ

Ο Τράμπ, στην προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου – κι αφού δεν τα κατάφερε στα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε – με όσα έλεγε και ισχυρίζεται ακόμη και τώρα οδήγησε κάποιους ανίκανους να σκεφτούν λογικά στο να επιτεθούν εναντίον ενός θεσμού. Εναντίον του Κοινοβουλίου, μέσα στο εμβληματικό για τις ΗΠΑ κτίριο που το στεγάζει.

Το πως θα λήξει η ιστορία με τον Τράμπ είναι άγνωστο. Το μόνο που είναι γνωστό είναι πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν, θα έχει πολλή δουλειά να κάνει στο εσωτερικό, ώστε να ξεκινήσουν να κλείνουν οι πληγές που έχει αφήσει η τετραετία του Τράμπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: φυσικά, επειδή κάθε φορά που στις ΗΠΑ έχουν προβλήματα (και τώρα έχουν και δε φαίνεται να τελειώνουν σύντομα!), στην Τουρκία κάνουν πάρτι και γίνονται επικίνδυνοι. Τώρα δε θα γίνουν ακόμη προκλητικότεροι οι Τούρκοι, αφού παρά τα όσα κάνουν έχουν στήριξη αρκετών χωρών της ΕΕ και πολλών μελών της γραφειοκρατίας του σαθρού οικοδομήματος…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η: το κλείσιμο των λογαριασμών του Τράμπ στα λεγόμενα “κοινωνικά δίκτυα” θα πρέπει να μας δημιουργεί την ίδια ακριβώς ανησυχία με το ρεσάλτο σε οποιοδήποτε Κοινοβούλιο. Γιατί αν αυτά τα δίκτυα – ιδιωτικές επιχειρήσεις τεραστίων διαστάσεων εξαφάνισαν σε χρόνο dt τους λογαριασμούς του εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου, τότε ας φανταστούμε τι μπορεί να γίνει με τους κοινούς… θνητούς! Ας το κρατήσουμε αυτό, θα το χρειαστούμε στο μέλλον!