Κατηγορίες
Ελλάδα

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: επίσκεψη στην κοινωνική κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος” και διαδικτυακά κάλαντα

Θα … παρεκκλίνουμε ολίγον από τα δελτία τύπου και θα το πούμε όπως είναι: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινείται έξω από το καλούπι που όλοι αναμέναμε (και έχουμε συνηθίσει από ανθρώπους που βρίσκονται στα ανώτατα πολιτειακά και πολιτικά αξιώματα) και αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.

Επίσκεψη στην Κίναρο χριστουγεννιάτικα, διαδικτυακά κάλαντα και μια συμμετοχή σε συσσίτιο για ανθρώπους που δεν έχουν. Τόσο απλά.

Και μην αρχίσουν κάποιοι να λένε ότι “όλα έγιναν για τις κάμερες”, “στημένα μωρέ ήταν” και άλλα τέτοια. Αν βρεθεί κάτι παρόμοιο από τον πρώτο πολίτη της χώρας τα προηγούμενα χρόνια ας το αναφέρουν.

Κι αν έκαναν κάτι παρόμοιο οι προκάτοχοί της και το κρατούσαν κρυφό, κακώς το κρατούσαν! Τα μηνύματα που στέλνουν κινήσεις τέτοιου τύπου έχουν τη σημασία τους και θα πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο ότι βλέπουμε στις ειδήσεις ή γύρω μας. Υπάρχει και η Ελλάδα που είναι στο Αιγαίο κι έχει τα προβλήματά της, υπάρχει και η Ελλάδα που λόγω του κορωνοϊού αναγκάζεται να αλλάξει παραδόσεις αιώνων όπως τα κάλαντα, υπάρχει και η Ελλάδα που πεινάει και δεν έχει να φάει και βασίζεται σε συσσίτια.

Η Σακελλαροπούλου αν το θελήσει μπορεί να κάνει την ανατροπή. Σε καιρούς δύσκολους για όλους και κυρίως σε καιρούς που υπάρχει απαξίωση για τους πολιτικούς, την πολιτική, γενικά υπάρχει κλίμα απαξίωσης για όσους καλύπτουν ανώτερες θέσεις του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος (τις περισσότερες φορές όχι άδικα και αναίτια).

Το τυπικό ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές και άκουσε τα διαδικτυακά κάλαντα από μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, από παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου, από εθελοντές εφήβους πρόσφυγες κι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από παιδιά δημοτικών σχολείων και του εκκλησιαστικού γυμνασίου Ξάνθης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε επίσης την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», συνομίλησε με τους εθελοντές και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά.”