Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

10 συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα σε νοσοκομεία της Μακεδονίας

Δέκα πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα από τον SARS-Cov-2, εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για νοσοκομεία αναφοράς της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

Τα συστήματα Healthway και Intellipure έκανε δωρεά η εταιρία ΕurodietMed θέλοντας να συμβάλλει στην εντατική προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ασφάλεια και την προστασία των γιατρών, των νοσηλευτών και όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα συγκεκριμένα συστήματα εφαρμόζουν την κατοχυρωμένη πρωτότυπη τεχνολογία DFS (Disinfecting Filtration System) που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και έχουν χαρακτηριστεί ως Medical Devices Class II από τον FDA. Αιχμαλωτίζουν το 99.99% των βλαβερών ιών συμπεριλαμβανομένου και του SARS-Cov-1, ο οποίος ήταν μικρότερος σε μέγεθος από τον SARS-Cov-2.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων πετυχαίνοντας την εξάλειψη ιών, βακτηρίων, μυκήτων, μούχλας, οργανικών και ανόργανων αερίων και πτητικών ρύπων.

Τα συστήματα τοποθετήθηκαν ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε να ενισχύουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τις μονάδες δημόσιας υγείας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας του κορονοϊού. Με τα νέα συστήματα καθαρισμού του αέρα διασφαλίζουμε στα νοσοκομεία μας καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και υγιεινής και στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς ένα καθαρό περιβάλλον παραμονής, απαλλαγμένο από ιούς και ειδικά από τον κορονοϊό. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία EurodietMed, που αποδεικνύει πόσο χρήσιμη είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη στις μέρες μας. “

«Κύριο μέλημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν και είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Σας ευχαριστούμε όλους για το σωτήριο έργο που παρέχετε στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Οι σκέψεις μας καθημερινά εστιάζουν στο πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διασποράς της νόσου Covid-19 και πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις, θα πετύχουμε περισσότερα και συντομότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία EurodietMed για την πολύτιμη δωρεά της» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας.

Οι τοποθετήσεις αντίστοιχων συστημάτων ολοκληρώνονται και για τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Γεννηματάς και Γ.Ν. Κατερίνης.