Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ημαθία. Τι δεν κάνουμε σωστά;

γράφει ο Θόδωρος Ελευθεριάδης (ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ)*

Ένα ακόμη μεγάλο νούμερο κρουσμάτων κορωνοϊού, που σίγουρα βαραίνει τα δυο Νοσοκομεία της Ημαθίας, καταγράφηκε, για μια ακόμη μέρα στην περιφερειακή μας ενότητα. 75 νέες λοιμώξεις, την στιγμή που στα Γιάννενα, που είχαν μπει πρώτα στην “μαύρη” λίστα καταγράφηκαν 16, στην Δράμα 33, στις Σέρρες 31.

Μήπως δεν κάνουμε κάτι σωστά στον τόπο μας;

Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε ευθύνες άλλων, πλην ημών των ιδίων.

Συγκλονιστική η περιγραφή της πνευμονολόγου του Κ.Υ Βέροιας, Μαρίας Παπαθανασίου, για “θετικούς” στον ιό, που έκοβαν…βόλτες, λες και δεν συνέβαινε τίποτε (διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ ). 

Δεν μπορεί να είμαστε στην πέμπτη, αρνητική, θέση στη χώρα, μετά από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Μαγνησία και να μην κινητοποιούμαστε, ως άτομα. Δεν μπορεί στην  Άρτα να καταγράφονται μόλις 3 κρούσματα, ενώ έχουν συγκομιδή εσπεριδοειδών.

Κάτι πρέπει να γίνει, για να σπάσει αυτός ο μεγάλος κύκλος της διασποράς, τοπικά. Θετικό ότι θα διενεργηθούν αύριο και μεθαύριο από τον ΕΟΔΥ rapid test σε Νάουσα και Βέροια.

Μήπως όμως και εμείς, όπως ορθώς περιέγραψε ο αγαπητός γιατρός Γιάννης Γιαννούλης (δείτε την τοποθέτηση του ΕΔΩ ) ΔΕΝ φοράμε σωστά ούτε τη μάσκα μας, ούτε κρατάμε αποστάσεις, ούτε λαμβάνουμε μέτρα αντισηψίας; Θέλετε να κάνουμε μια βόλτα σε καταστήματα με είδη τροφίμων να δούμε πόσοι υπάλληλοι έχουν την μύτη έξω από την μάσκα; Θα τρομάξετε. Ένας τους να είναι ασυμπτωματικός φορές covid, διανοείστε ποια είναι η διασπορά στην κοινότητα; Θέλετε να πάμε μια βόλτα έξω να δούμε πόσοι φίλοι μιλάνε στο ένα μέτρο, χωρίς να φοράνε καν μάσκα;

Όμως ο ιός είναι εδώ. Και παίρνει αγαπημένους μας φίλους. Ως πότε πια αυτή η αθλιότητα ενάντια στους συνανθρώπους μας;

* Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης είναι Ημαθιώτης δημοσιογράφος, διαχειριστής του “ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ”