Κατηγορίες
Ημαθία κορωνοϊός

Κορωνοϊός στην Ημαθία: αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων – ανακοινώθηκαν 53!

Αλματώδης είναι η αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ημαθία, αφού ανακοινώθηκαν 53 κρούσματα για το τελευταίο 24ώρο. Το ίδιο αλματώδης είναι και η αύξηση του αριθμού όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ της χώρας: ήδη ο αριθμός είχε φτάσει το μεσημέρι της Τρίτης 3 Νοεμβρίου τα 169 άτομα.

Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων που σχετίζονται με την Ημαθία (σε συνδυασμό και με τον αριθμό των τμημάτων σε σχολεία και των 3 Δήμων που έχουν κλείσει) έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες ακούγονταν, δηλαδή ότι ολοένα και περισσότεροι συντοπίτες μας βρίσκονται θετικοί.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη συνέχεια κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται, όχι μόνο επειδή τέτοια νούμερα οδηγούν κατευθείαν σε τοπικό lockdown σαν αυτό της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αλλά και επειδή μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί (με συνεπακόλουθο να αυξάνονται και οι πιθανότητες να χτυπηθούν από τον κορωνοϊό ακόμη περισσότεροι).

Η όλη κατάσταση οδηγεί μαθηματικά σε έναν και μόνο δρόμο: στην αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ούτως ώστε να μειωθούν σε μέγιστο δυνατό βαθμό οι πιθανότητες διασποράς του ιού.