Κατηγορίες
διεθνή

Πλέον έχει πάψει να είναι πρόκληση – είναι ξεκάθαρη διεκδίκηση

Οι Τούρκοι συνεχίζουν αυθαιρεσίες και τις παρανομίες τους, στη λογική αυτού που ονομάζουν “γαλάζια πατρίδα”.

Έχοντας τον αέρα που τους προσφέρει η κοιμώμενη Ευρωπαϊκή Ένωση (με τις πλάτες της Γερμανίας) αλλά και η εξαφανισμένη Αμερική του Τράμπ, οι Τούρκοι κυκλοφορούν και “ανανεωμένους” χάρτες, βάσει των οποίων επεκτείνεται η περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της χώρας τους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν “τρύπες” στο Αιγαίο, λέγοντας ότι μπορούν να κάνουν έρευνα και διάσωση στα δυτικά όλων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου (δηλαδή στα δυτικά της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου ή των Δωδεκανήσων).

Τα ρίχνουν όλα στο τραπέζι οι Τούρκοι, σε μια έκταση που ξεκινά από τα ανοιχτά του Αη Στράτη και της Σαμοθράκης και φτάνει μέχρι το Καστελόριζο. Αμφισβητούν τα πάντα. Και θέλουν να μας σύρουν είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε σε σύγκρουση.

Όσο ο χρόνος δουλεύει για τους Τούρκους (μέχρι το Δεκέμβρη που παίζει να ξυπνήσει η ΕΕ ο χρόνος είναι πολύς) δεν θα είναι ούτε παράξενο ούτε ξαφνικό αν σύντομα δούμε καράβι με “μετανάστες” και “πρόσφυγες” να βυθίζεται στις περιοχές που η Άγκυρα διεκδικεί. Και να σπεύδουν να το σώσουν οι Τούρκοι…