Κατηγορίες
Οικονομία

Εντός των επόμενων ημερών η έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Εν αναμονή της έναρξης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης – σε λίγες μέρες – είναι η πλειοψηφία των καταναλωτών (αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν μπορούν όλοι).

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που θα χορηγηθεί (συνολικά θα χορηγηθούν 84.000.000 ευρώ), όμως ο σχεδιασμός είναι να δοθεί στους δικαιούχους μέχρι τα τέλη του 2020 και όχι αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα καθορίζεται από γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Οι άνθρωποι της αγοράς υγρών καυσίμων υπολογίζουν ότι η τιμή θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά που έκλεισε την άνοιξη του 2020, δηλαδή στα 80 με 85 λεπτά.

Σε τοπικό επίπεδο, οι περισσότεροι έχουν ήδη προχωρήσει στη συντήρηση των καυστήρων τους (είτε καίνε πετρέλαιο είτε άλλη καύσιμη ύλη) ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα… αργήσουν να βάλουν πετρέλαιο αφού είχαν εκμεταλλευτεί τόσο τη χαμηλή τιμή του προηγούμενου Μαΐου όσο και την παράταση που είχε δοθεί.

Όσον αφορά το επίδομα, η Ημαθία είναι ενταγμένη στη Β’ ζώνη (180 ευρώ). Υπάρχει προσαύξηση κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου όπως και μείωση κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους.

Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ και πανελλαδικά κινείται μεταξύ 64 και 350 ευρώ.