Κατηγορίες
διεθνή

Δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, ας το αντιληφθούμε επιτέλους!

Εξακολουθούν να παίζουν τα … “καλά παιδιά” οι Τούρκοι στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα είναι και προκλητικοί έναντι της χώρας μας και της Κύπρου.

Σίγουροι ότι δεν θα τους επιβληθούν κυρώσεις για τη συμπεριφορά τους από την Ευρώπη – αφού έχουν την απροκάλυπτη προστασία των Γερμανών συνεταίρων τους – και ενισχυμένοι από την αμερικανική απάθεια, εξακολουθούν να διεκδικούν ότι ΔΕΝ τους ανήκει και να ενισχύουν τη θέση τους σε αυτά που ήδη κατέχουν.

Από τις νέες navtex μέχρι τις βόλτες των ερευνητικών τους σκαφών και από τις νέες επιδείξεις χαρτών στη Μπρατισλάβα μέχρι τις προκλήσεις στο προάστιο της Αμμόχωστου, δείχνουν για πολλοστή φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.

Και ακόμη υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα ονειροπαρμένοι (και κυρίως γερμανοθρεμμένοι) που νομίζουν πως όλα θα σταματήσουν ξαφνικά κάποια στιγμή με ένα θαύμα και η Τουρκία θα αλλάξει τροπάριο…

Και μας ενημερώνουν οι φωστήρες, μετά από μεγάλη… σκέψη, ότι οι Τούρκοι παραβίασαν ψηφίσματα του ΟΗΕ, σχετικά με την Κύπρο αυτή τη φορά (πάλι). Μα από το ‘74 και μετά οι Τούρκοι δεν κάνουν άλλη δουλειά: παραβιάζουν το ένα ψήφισμα μετά απ’ τ’ άλλο! Βασικά δεν το παραβιάζουν, το γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Τόσο απλά.

Διαχρονικό είναι το τουρκικό έγκλημα, δεν είναι φαινόμενο της εποχής Ερντογάν. Απλά τώρα τους βγαίνει λίγο πιο εύκολα, αφού την τελευταία 15ετία έχουν εξοπλιστεί σαν αστακοί (με την βιομηχανία τους να φορτσάρει όσο ποτέ άλλοτε) και επιθυμούν να γίνουν οι νταβατζήδες σε μια περιοχή που ξεκινά από το Μάλι και τη Λιβύη και φτάνει μέχρι το Αζερμπαϊτζάν, τη Συρία και τη Σομαλία.

Όσο η Τουρκία διοικείται από ισλαμιστές που θέλουν να ξαναστήσουν Χαλιφάτο ή από εθνικιστές που θέλουν να την κάνουν Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν θα αλλάξει κάτι. Αν υπάρχει κάτι που θα αλλάξει το γείτονα είναι μια πραγματική Δημοκρατία. Αλλά δυστυχώς αυτό θα αργήσει να έρθει…