Κατηγορίες
κορωνοϊός τοπική επικαιρότητα

Την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών μονάδων του Δήμου Αλεξάνδρειας ζητά από την Υπουργό Παιδείας ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Αλεξάνδρειας για 14 ημέρες (δηλαδή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020) ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Στην ουσία ο δήμαρχος, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων (λήψη περιοριστικών μέτρων που για την Ημαθία ισχύουν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου), ζητά από την Ν. Κεραμέως να λάβει απόφαση ώστε να μην ανοίξουν απ’ τη Δευτέρα 14/9 όλες οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Στην επιστολή του, που φέρει ημερομηνία 11/9/2020, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρει:

Μετά τις αποφάσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, την εισήγηση και σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη λήψη ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19 στους Νομούς Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Ημαθίας, και για την την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ζητώ για προληπτικούς λόγους και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στα όρια του Δήμου Αλεξάνδρειας για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11-09-2020, έως και την Παρασκευή 25-09-2020 (ημερομηνία λήξης των περιοριστικών μέτρων).