Κατηγορίες
διεθνή

Τηλεργασία από τα Μπαρμπέιντος λόγω… κορωνοϊού

Με πρόσκληση από την ίδια την πρωθυπουργό της χώρας (κι όχι από κανάν δευτεροτριτοκλασάτο υπουργό, υφυπουργό ή γενικό γραμματέα) τα Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική προσκαλούν όποιον μπορεί να εργαστεί εξ’ αποστάσεως να το κάνει από εκεί.

Πρόκειται για μια προσπάθεια προσέλκυσης αυτών που ονομάζονται “ψηφιακοί νομάδες”. Άνθρωποι που μπορούν να εργαστούν με το σύστημα της τηλεργασίας θα λαμβάνουν μια 12μηνη βίζα και αντί να βρίσκονται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή στην Ασία θα πηγαίνουν στη νησιωτική αυτή χώρα της Καραϊβικής και θα εργάζονται από εκεί. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία των Μπαρμπέιντος, που φαίνεται πως ψάχνουν ευκαιρίες μέσα στην πανδημία.

On behalf of our beautiful island of Barbados, I would like to extend a warm welcome to you. Although the COVID 19 pandemic has been a tremendous challenge to people around the world, we believe it has also opened up opportunities.

We recognise more people are working remotely, sometimes in very stressful conditions, with little option for vacation. Our new 12 month Barbados Welcome Stamp, a visa that allows you to relocate and work from one of the world’s most beloved tourism destinations” αναφέρει η Πρωθυπουργός Mia Amor Mottley.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα: δεν βάζετε το λάπτοπ σας σε έναν σάκο και καβαλάτε το αερόπλανο. Απαιτούνται μια σειρά από αιτήσεις, δικαιολογητικά, πιστοποιητικά (ακόμη και για την COVID-19) και μετά μπουκάρετε στο αερόπλανο για να ξεκινήσετε την περιπέτεια στα θερμά νερά της Καραϊβικής.

Και επειδή ποτέ η Περισκόπηση δεν σας άφησε έτσι, δείτε ΕΔΩ πληροφορίες από το σχετικό site κι αν νομίζετε ότι σας παίρνει…