Κατηγορίες
κορωνοϊός

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού Χαλκιδική και Μύκονος

Την ώρα που η μια μετά απ’ την άλλη διάφορες χώρες (Ιταλία, Νορβηγία, Φινλανδία κλπ) επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όσους προέρχονται από την Ελλάδα, στη χώρα μας για μια ακόμη ημέρα τα κρούσματα ήταν αυξημένα και ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν και άλλες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας.

Μέτρα που μπορεί να μην είναι lockdown με την έννοια που το ζήσαμε την άνοιξη, είναι όμως μέτρα που δείχνουν πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και ίσως να έχει ξεφύγει η κατάσταση (όπως σχολιάζαμε ΕΔΩ πριν από καμιά εικοσαριά μέρες).

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 19 Αυγούστου ήταν πάλι πολλά (217 σε όλη τη χώρα) ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν 3 (συνολικά 235 από την αρχή της πανδημίας).
Για την Π.Ε. Ημαθίας ανακοινώθηκαν 6 κρούσματα, εκ των οποίων 2 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων Χαλκιδική και Μύκονος

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα η Χαλκιδική και η Μύκονος τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19.
Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν για 10 ημέρες σε όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου, από την Παρασκευή 21-08-2020 και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.