Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας κορωνοϊός υγεία

Κορωνοϊός: βάζουμε πάλι μάσκες επειδή μας ξέφυγε ή τρέχουμε για να μην μας ξεφύγει;;

Είναι σοβαρό το ερώτημα. Στο οποίο κανείς από εμάς – με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας – δεν μπορεί να απαντήσει. Οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν είναι οι ειδικοί, οι γιατροί, οι λοιμοξιωλόγοι. Οι πολιτικοί πάντως σίγουρα δεν μπορούν να απαντήσουν!

Ο κορωνοϊός δεν έφυγε μαζί με την άρση των μέτρων, μια άρση που έγινε σε διάφορες φάσεις (1η, 2η, 3η, 4η κλπ κλπ). Εδώ ήταν και μας περίμενε στη … γωνία. Αυτός δεν ξέρει από φάσεις, από Οικονομία, από την ανθρώπινη ανάγκη για επαφή με τον διπλανό μας.

Δυστυχώς ακόμη εμβόλιο δεν έχει βρεθεί (φανταστείτε πως στην Αμερική μόλις προχτές ένα φάρμακο μπήκε σε στάδιο δοκιμών σε ευρεία κλίμακα και το θεωρούν τόσο μεγάλο βήμα που το ανακοίνωσε μέχρι και ο Τράμπ). Το ίδιο “δυστυχώς” θα πρέπει να πούμε βλέποντας επίσης μια ανακοίνωση από τον Π.Ο.Υ. που λέει πως παρατήρησαν ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν έχει την εποχική συμπεριφορά ενός ιου μιας “κανονικής” γρίπης.

Το θέμα είναι πως πλέον τα διεθνή Μ.Μ.Ε. μιλάνε για το 2ο κύμα και λένε πως ήδη είναι εδώ και πως δεν είναι… ανάγκη να περιμένουμε το φθινόπωρο για να το δούμε.

Το αν στην Ελλάδα επήλθε χαλάρωση είναι μια άλλη παράμετρος, που θα πρέπει να την εξετάσουμε βλέποντας όχι μόνο τη συμπεριφορά του κόσμου αλλά και τη διαχείριση από την πλευρά του Κράτους.

Κάναμε και κάνουμε όλοι εμείς όσα πρέπει ή μήπως όχι;; Και χωρίς να περιμένουμε από κανέναν Χαρδαλιά και από κανέναν Τσιόδρα να μας δίνουν περαιτέρω οδηγίες;; Μήπως τα κάναμε και τα κάνουμε à la carte;;; Μήπως και η διαχείριση από πλευράς του Κράτους είναι και αυτή à la carte ;;;

Και κάτι για το τέλος, σαν συμπέρασμα: όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα – και ο κορωνοϊός είναι όχι απλά μεγάλο πρόβλημα αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ (με προεκτάσεις που ξεκινάνε από την Υγεία και φτάνουν μέχρι την Οικονομία και την κοινωνική σταθερότητα) – τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακούμε τους ειδικούς και κανέναν άλλο.

Μόνο με τα πρόστιμα και με τις 150άρες δεν γίνεται δουλειά. Απλά εισπράττεις!

σημείωση: ο κορωνοϊός (όπως και κάθε άλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα) δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης ή χαϊδέματος κάποιων για πολιτικούς ή άλλους λόγους. Ας το καταλάβουμε επιτέλους αυτό κάποια στιγμή! Έλεος πια..