Κατηγορίες
διεθνή

Οι πειρατές της Μεσογείου συνεχίζουν

Για τρεις ακόμη μήνες παρέτεινε η προκλητική Τουρκία την παραμονή στην ανατολική Μεσόγειο του ερευνητικού της σκάφους Ορούτς Ρέις (και φυσικά των πολεμικών που το συνοδεύουν…).

Οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι τις πλάτες που τους κάνουν πολλές χώρες – μέλη της ΕΕ και κυρίως η Γερμανία, έχουν αποθρασυνθεί τελείως και με ξεκάθαρες πειρατικές ενέργειες επιμένουν να τροφοδοτούν μια επικίνδυνη κρίση που κανείς δεν γνωρίζει πως θα τελειώσει.

Ο Τσαβούσογλου (υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας) ήταν σαφής και όσα είπε είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επιδιώκει η χώρα του:

  • έρευνες στα δυτικά (εντός των περιοχών του τουρκο-λυβικού μνημονίου;;) και
  • ευθεία απειλή (για μια ακόμη φορά) για πόλεμο αν η Ελλάδα προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια.

Οι πειρατές της Μεσογείου απειλούν. Και αντλούν τη δύναμή τους κι απ’ την εξαφανισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που τους δίνει αέρα και χρόνο χωρίς να επιβάλλει κυρώσεις τη στιγμή που απειλούνται στα ίσια 2 κράτη-μέλη της.

Όσο για τον Τραμπ; αυτός κάνει μια δήλωση κάθε τόσο για να μάτια των … ομογενών που σε 3 μήνες θα ψηφίσουν. Τίποτε περισσότερο. Και γιατί να κάνει κάτι περισσότερο άλλωστε;;

Είπαμε: ότι κι αν γίνει, ότι κι αν συμβεί, μόνοι είμαστε και θα είμαστε σε κάθε περίπτωση στη συνεχή μας αντιπαράθεση με τους πειρατές της Μεσογείου…