Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 151 νέα κρούσματα – απαγόρευση πανηγυριών και λιτανειών – όχι σε όρθιους πελάτες μπάρ και νυχτερινά κέντρα μέχρι 31 Αυγούστου

151 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270 ενώ 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (και 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ).

Για το 24ωρο που πέρασε ότι δεν είχε καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ ένας θάνατος έχει καταγραφεί σύμφωνα με τα αθηναϊκά ΜΜΕ αργά το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου – μετά από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ – στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στης Αθήνας (μια 86χρονη που νοσηλεύονταν από τις 29 Ιουλίου).

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος επεκτείνεται έως 31-08-2020 το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.