Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα, 2 στην Ημαθία

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό της Τρίτης 4 Αυγούστου σηματοδοτείται από την επιστροφή στις οθόνες μας του γνωστού από την περίοδο της έξαρσης της κορωνοκρίσης διδύμου Χαρδαλιά – Τσιόδρα. Αυτή η επιστροφή, σε συνδυασμό με όσα μας είχαν πει οι δυο στις 26 Μαΐου αλλά και με τα στοιχεία για τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου δείχνουν πως τα πράγματα με τον κορωνοϊό δεν πάνε καλά.

Ο υφυπουργός να ξεκαθάρισε ότι δεν επέστρεψε μαζί με τον Σ. Τσιόδρα για καθημερινή ενημέρωση, αφού όπως αναφέρθηκε δεν “είμαστε στο Μάρτιο” (και σε αυτό έχει δίκιο και φαίνεται από τον αριθμό όσων είναι στα νοσοκομεία διασωληνωμένοι).

Πόσα κρούσματα ανακοινώθηκαν

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων: 121 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δυο από τα κρούσματα αφορούν την Ημαθία.

Ποια είναι τα νέα, πρόσθετα, μέτρα

Όσον αφορά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αυτά αφορούν:
– κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί καθημερινά και εγκατάσταση εκεί συνεργείου ελέγχου.
– επταήμερη απομόνωση (από 16 Αυγούστου) για όποιον εισέρχεται από την Αλβανία
– περιορισμός (μέχρι 31 Αυγούστου) του αριθμού των παρευρισκόμενων σε εκδηλώσεις (μέχρι 100 άτομα).
– αύξηση ελέγχων σε εργοστάσια τροφίμων από συνεργεία στα οποία θα συμμετέχει και ο ΕΦΕΤ.
– δυνατότητα να προχωρά η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με απόφασή της σε περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων, σε τοπική κλίμακα.

Όσον αφορά την επαναφορά του συστήματος με τα sms για τις μετακινήσεις αυτό αποκλείστηκε προς στιγμή ενώ σημειώθηκε ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία στη φαρέτρα της Κυβέρνησης και πως όλα θα εξετάζονται βήμα – βήμα.