Κατηγορίες
κορωνοϊός παιδεία υγεία

Κορωνοϊός – σχολεία: με μάσκες σε όλες τις βαθμίδες – η οριστική ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί την 1η Σεπτεμβρίου (video)

Το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, παρουσίασε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά, πλην αυτών που για πολύ συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους δεν θα μπορούν να τη φορέσουν. Επίσης, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε η αρμόδια υπουργός, με βάση όσο ισχύουν τώρα, ο σχεδιασμός είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Όμως θα υπάρχει αναμονή για να γίνει νέα αξιολόγηση της κατάστασης (π.χ. πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων), και οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ανακοινωθούν την 1/9.

Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας.” είπε η Ν. Κεραμέως.

Δείτε στη συνέχεια όλο το βίντεο με όσα ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων η υπουργός: