Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ας αφήσουμε κατά μέρος τους διθυράμβους (της πλάκας)

Ας ελπίσουμε ότι δεν δούμε (πάλι) διθυραμβικές βλακείες περί σωστής διαχείρισης της πρώτης περιόδου της κορωνο-κρίσης, τώρα που βγήκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Είναι προφανείς οι λόγοι που οι καταθέσεις είναι αυξημένες. Το ίδιο προφανείς με τους λόγους που το ΑΕΠ την ίδια ακριβώς περίοδο κάνει βουτιά.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα… ωραία και ας δούμε τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής, τώρα που οι άδειες έχουν τελειώσει και ο κόσμος επιστρέφει, που τα κρούσματα αυξάνονται ξανά σε σχέση με τον Μάιο/Ιούνιο, που τα μαγαζιά κλείνουν στις 12 (ας ελπίσουμε αυτό να μείνει έτσι και μη γίνει χειρότερο), που τα σχολεία – κάποια στιγμή – θα ανοίξουν, που η τουριστική σεζόν αποδείχθηκε καταστροφική για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ας αφήσουμε στην άκρη τους ανόητους πανηγυρισμούς κι ας δούμε τι μπορεί να γίνει ώστε η Οικονομία να περάσει όσο το δυνατόν πιο “ελαφρά” το δεύτερο κύμα, που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως είναι μπροστά μας (παρέα με τον Πειρατή της Μεσογείου)…