Κατηγορίες
διάφορα Ελλάδα

Πήγαν στο νοσοκομείο το “λάθος” παιδί…!

Αυτό που λέμε για τους διδύμους “μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό” παίχτηκε στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό και όσα απίστευτα συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει νηφαλιότητα αλλά αψυχολόγητες κινήσεις που ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους και φτάνουν μέχρι τα δελτία ειδήσεων και τις κάθε είδους ανόητες (για λόγους εντυπωσιασμού ή βλακείας) αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το cretalive, ένα πολύ νεαρό ζευγάρι πήγε το μωρό του στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ενημέρωσε τους γιατρούς ότι το παιδί είχε υψηλό πυρετό επί ένα διήμερο και δύσπνοια.


Οι γιατροί ακολούθησαν τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα και ξεκίνησαν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, εκλαμβάνοντας το περιστατικό ως ύποπτο για Covid-19. Οι εξετάσεις έδειχναν πως το μωρό δεν είχε κάποιο σύμπτωμα που να υποδήλωνε Covid-19 ή έστω κάτι άλλο, λιγότερο ανησυχητικό: πυρετό δεν είχε, το οξυγόνο ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο (κορεσμό 98) κλπ κλπ.

Και όταν οι γιατροί λένε στους γονείς ότι το παιδί χαίρει άκρας υγείας και ότι όλα τα συμπτώματα που τους ανέφεραν απλά ΔΕΝ υπάρχουν, τότε σκάει η βόμβα από τη μαμά του μικρού: έχει δίδυμα και ο μπαμπάς μπερδεύτηκε και αντί για το παιδί που είχε συμπτώματα πήρε στο νοσοκομείο το υγιές αδερφάκι…

Το Κρητικό site σημειώνει πως στο περιστατικό αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook τεχνολόγος – ακτινολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.