Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα (13/7/2020)

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 24, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Από τα υπόλοιπα 20 κρούσματα. που δηλώθηκαν, τα 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 6 κρούσματα εμφανίσθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3826, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19 το τελευταίο 24ωρο ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι.

Φυσικά τους ειδικούς εξακολουθεί να ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων γενικά τις τελευταίες ημέρες ενώ προβληματισμός επικρατεί για τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα της Θεσσαλονίκης στις πιο πρόσφατες δειγματοληψίες (φτάνει σε επίπεδα Απριλίου, όταν ο ιός ήταν σε πλήρη έξαρση) τη στιγμή που επί 3 εβδομάδες μέσα στο Μάιο δεν υπήρχε ούτε δείγμα του ιού.

Επίσης συνεχίζεται μια ανόητη και παντελώς ακατανόητη συζήτηση για τα πανηγύρια και τις επιπτώσεις τους, τη στιγμή που βλέπουμε συνεχώς σε τηλεοράσεις και διαδίκτυο εικόνες στις οποίες είναι φανερό ότι η κατάσταση τόσο με τα beach bars όσο και με τα κάθε είδους πανηγύρια έχει ξεφύγει και τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα.

Και δεν είναι μόνο στα πανηγύρια ή στα bar στις ακροθαλασσιές της χώρας μας που τα μέτρα έχουν ξεχαστεί…